Mai întâi, de ce ai tensiunea ridicată?

0
871
Mai întâi, de ce ai tensiunea ridicată

Pentru mulți oameni, chiar și gândul unei programări la doctor poate determina creșterea tensiunii arteriale. O vizita medicala poate fi nervoase-wracking, mai ales daca nu sunteti sigur daca veti avea o factura curata de sanatate. Ați putea fi întrebam dacă există vreo modalitate de a reduce rapid tensiunea arterială, pentru a evita având o lectura a tensiunii arteriale, așa că hai să-ți răspund la întrebarea de ardere în avans: din Păcate, nu există nici o încredere, sigur și rapid mod de a reduce tensiunea arterială.

E normal să experimentezi creșteri pe termen scurt ale tensiunii arteriale, ca în timpul exercițiilor sau după o ceașcă de cafea. Dar în timp, dacă inima pompează în mod constant mai mult sânge decât de obicei sau vasele de sânge devin mai rigide, tensiunea arterială poate rămâne ridicată, ceea ce poate duce la hipertensiune. Multe lucruri pot provoca acest lucru să se întâmple, inclusiv consumul de sare prea mult, fiind supraponderale, sau chiar a lua anumite medicamente care pot provoca hipertensiune arterială ca un efect secundar.

De ce e periculos să-mi scad tensiunea prea repede?

De ce e periculos să-mi scad tensiunea prea repedeS-ar putea să știți că o citire a tensiunii arteriale are două numere (de exemplu, 120/80). Asociația Americană a inimii descrie tensiunea arterială normală ca un prim număr de 120 sau mai puțin și un al doilea număr de 80 sau mai puțin. De ce e periculos să-mi scad tensiunea prea repede? Înainte de a vorbi despre exemple specifice, să aflăm de ce este periculos pentru a reduce tensiunea arterială prea repede. Inima și vasele de sânge transportă sânge în toate părțile corpului, inclusiv organe mari, importante care te țin în viață, cum ar fi plămânii și în special creierul. Picături mari în tensiunea arterială poate opri brusc creierul de la obtinerea fluxului continuu de sânge și oxigen are nevoie. Acest lucru poate duce la un accident vascular cerebral și leziuni permanente ale creierului.

Ce pot face dacă tensiunea mea crește chiar înainte de vizitele doctorilor? Ai auzit vreodată de sindromul halatului alb?”Este ceea ce se întâmplă atunci când aveți de obicei normală-a variat tensiunea arterială, dar semnificativ mai mare tensiunea arterială în medii medicale, cum ar fi spitale sau cabinetele medicilor. Acest lucru este adesea cauzat de senzația de nervozitate sau anxietate în jurul setărilor medicale. Din păcate, acest lucru înseamnă furnizorul de sănătate s-ar putea crede că tensiunea arterială este mai mare decât este cu adevărat.

Sindromul halatului alb nu e neobișnuit. De fapt, un studiu sugerează că 15% până la 30% dintre persoanele care au valori crescute ale tensiunii arteriale ar putea suferi de sindromul halatului alb. În cazuri ca acestea, unii pacienți se întreabă dacă este posibil pentru a reduce rapid tensiunea arterială înainte de o lectură. Dacă ești în situația asta, cel mai sigur și eficient lucru pe care-l poți face e să încerci să te relaxezi. Iată câteva metode de relaxare pe care le puteți încerca. Adu un prieten sau un membru al familiei care te poate ajuta să rămâi calm.

Meditația și respirația profundă sunt modalități

Meditația și respirația profundă sunt modalitățiDacă puteți aduce un prieten sau o rudă de încredere cu dumneavoastră la vizita medicului dumneavoastră, prezența lor v-ar putea ajuta să vă simțiți mai bine. Chiar dacă ai o conversație care să te distragă de la atmosfera clinică din jurul tău, te poți abține să nu te stresezi cu vizita ta. Meditația și respirația profundă sunt modalități excelente de a-ți pune corpul într-o stare de relaxare. Pop în unele căști și porniți una dintre aplicațiile de meditație preferate pentru a calma mintea ta înainte de vizita. Dacă nu aveți aplicații, închideți ochii și respirați încet în timp ce încercați să vă limpeziți mintea.

Găsiți o cameră liniștită unde puteți aștepta. Uneori receptionistii si pacientii din sala de asteptare pot adauga la anxietatea ta. Găsirea unui spațiu liniștit în cazul în care puteți aștepta să fie chemat înapoi și să se concentreze pe respirații adânci poate ajuta să vă pregătiți pentru citirea tensiunii arteriale. Dacă dumneavoastră sau medicul dumneavoastră suspectați sindromul halatului alb, medicul dumneavoastră vă poate trimite acasă cu un monitor al tensiunii arteriale care vă va verifica periodic tensiunea arterială pe parcursul unei zile normale. Acest lucru oferă o citire mai exactă a ceea ce tensiunea arterială este într-adevăr și ajută medicul dau seama dacă stresul unei vizite fizice la o facilitate medicală vă afectează.

Ce pot face dacă aflu că tensiunea mea e periculos de mare? În mod normal, tensiunea arterială ridicată, uneori numită „ucigașul tăcut”, are câteva simptome. Dar, uneori, un pacient poate fi determinat pentru a verifica tensiunea arterială din cauza simptomelor tulburătoare, cum ar fi dureri de cap, dureri în piept, scurtarea respirației, greață, și pierderea echilibrului. Acestea pot fi semne ale tensiunii arteriale periculos de mari, cunoscute și ca crize hipertensive—când primul număr al tensiunii arteriale este mai mare de 180 sau al doilea număr este mai mare de 120.

În acest scenariu, nu încercați să scadă tensiunea arterială pe cont propriu. O criză hipertensivă este o situație de urgență care se poate termina cu moartea, așa că cineva din apropiere ar trebui să sune la 911 imediat. Personalul de urgență va începe procesul de scădere a tensiunii arteriale în ambulanță în timp ce pe drum spre spital. Chiar și atunci, ei vor urma instrucțiuni cu privire la cât de repede vă pot scădea în siguranță tensiunea arterială și vă vor monitoriza îndeaproape tensiunea arterială.

Cum pot să-mi scad tensiunea în mod natural în timp?

Cum pot să-mi scad tensiunea în mod natural în timpAcum că am discutat de ce nu există nici o dovadă de eșec, în condiții de siguranță, și mod rapid de a reduce tensiunea arterială, amintiți-vă, există încă multe modalități de a reduce tensiunea arterială în timp. Iată câteva recomandări simple. Exercitiu cele mai multe zile ale saptamanii. Exercițiul este cel mai eficient mod de a-ți scădea tensiunea arterială. Fiind activ fizic cel puțin 30 de minute pe zi cele mai multe zile ale săptămânii merge un drum lung spre păstrarea sau obținerea tensiunii arteriale sub control.

Consumați o dietă cu conținut scăzut de sodiu. Prea mult sodiu (sau sare) determină creșterea tensiunii arteriale. AHA recomandă menținerea aportului zilnic de sodiu la mai puțin de 2 grame, dar menținându-l mai puțin de 1,5 grame este chiar mai bine! Dieta DASH oferă un plan scăzut de consum de sodiu pentru tine de a utiliza ca un exemplu. Se limitează consumul de alcool la cel mult 1 până la 2 băuturi pe zi. Consumul de alcool mai mult decât în medie – 1 băutură pentru femei și 2 băuturi pentru bărbați—poate provoca creșterea tensiunii arteriale. În plus, alcoolul te poate face să te îngrași, ceea ce poate duce și la creșterea tensiunii arteriale.

Face reducerea stresului o prioritate. Situațiile stresante pot provoca creșterea temporară a tensiunii arteriale. Dar dacă vei continua să fii stresat, tensiunea arterială poate rămâne ridicată. Găsiți activități liniștitoare puteți face în fiecare zi pentru a vă ajuta să scuti de stres. Colorat, mersul pe jos în afara, ascultând muzică relaxantă, și chiar a lua o baie caldă vă poate ajuta să păstrați vă păstrați nivelurile de stres. În timp ce încercați să vă scădeți în mod natural tensiunea arterială, amintiți-vă că este important să includeți medicul ca parte a acestui proces. Anumite recomandări privind dieta sau activitatea fizică pot varia de la o persoană la alta și doriți să vă asigurați că lucrați în siguranță pentru scăderea tensiunii arteriale.

Supraponderalul și obezitatea sunt factori de risc foarte cunoscuți pentru hipertensiunea incidentă1 și pentru mortalitatea de orice cauză; o estimare recentă a cercetătorilor americani sugerează că obezitatea este în sine responsabilă pentru unul din 10 decese prevenibile în Statele Unite.2 Chiar dacă cele mai relevante orientări în domeniul prevenției bolilor cardiovasculare puternic sublinia necesitatea ca indivizii supraponderali și obezi să-și schimbe stilul de viață pentru a reduce greutatea corporală și, astfel, a îmbunătăți tensiunea arterială și inferior riscului de boală cardiovasculară,3 există o lipsă de dovezi directe că această abordare este utilă în practica generală.